Afscheid van Bob Lauteslager

Het is een rare tijd. Met het vertrek van Bob Lauteslager, een van onze techneuten, al helemaal. Bob is voor veel van onze klanten een bekende stem en weten niet anders dan dat hij bij ons heeft gewerkt. Daarom een klein interview met onze collega die per 1 januari 2021 bij gemeente Apeldoorn aan de slag gaat als Applicatiespecialist.

Bob is in het voorjaar van 2014 bij ons gestart, enkele weken na het afronden van zijn HBO-opleiding Aquatische ecotechnologie. Bob is bij ons gestart als echte junior met nauwelijks ervaring in de IT, maar met veel inzet! En daar is hij ver mee gekomen. Na een aantal jaren voornamelijk intern heeft hij zich veel IT-kennis vaardig gemaakt en is hij doorgegroeid tot medior engineer. Hij was een drijvende kracht binnen support, maar ging ook steeds vaker aan de slag bij klanten op locatie. Een collega die we zullen missen, niet alleen vanwege zijn kennis en inzet, maar zeker ook vanwege zijn enthousiasme en gezelligheid!

Weet je nog waarom je voor GTS-Online koos?

“Ik was destijds een kersverse afgestudeerde student, geen enkele IT ervaring anders dan wat zelfstudie en thuis geknutsel, maar met veel passie. Dit was de enige sollicitatie die ik in mijn 2 maanden na het afstuderen gehad waar ik echt een goed gevoel bij kreeg. Ondanks dat mijn ervaring met solliciteren zeer beperkt was kreeg ik vrijwel direct een heel warm gevoel, heel persoonlijk, heel vriendelijk. Ik kreeg kort daarna een kans die ik niet mocht laten liggen, een kans uit duizenden.

Veel mogelijkheden om te leren, groeien, samen te werken, goed salaris en prima reisafstand. Tot de dag van vandaag kan ik met veel blijdschap zeggen dat het één van mijn beste keuzes in mijn leven is geweest om bij GTS-Online aan de slag te gaan. Ik ben GTS-Online en Henk en Alfred in het bijzonder dan ook eeuwig dankbaar dat zij mij op 17 maart 2014 die kans hebben gegeven.”

Wat ga je het meeste missen?

“Dat is voor mij een hele simpele vraag, mijn collega’s.  Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik heel sociaal ben aangelegd en het afgelopen jaar heb ik mijn collega’s dan ook enorm gemist. Het is niet alleen de sociale interactie, maar ook de samenwerken met collega’s. De uitdaging gezamenlijk aangaan en van elkaar kunnen leren. Ik kan met zekerheid zeggen dat er een aantal geniale (technische) breinen aan het werk zijn bij GTS-Online waar ik de nodige kennis en begeleiding zeker van zal missen.”

Waar ben je het meest trots op?

“Mijn trots bij GTS-Online komt voornamelijk voort uit de gedachte hoe ik gegroeid ben: van jonge knuppel die niets wist naar (een iets volwassener) techneut die van alles wat afweet. Maar de trots is niet alleen persoonlijk: 2014 was voor GTS-Online een heel ander jaar dan bijvoorbeeld 2019 of 2020. GTS-Online is gegroeid, niet alleen in klanten of omzet, maar ook in medewerkers. Ik heb GTS-Online kunnen zien groeien en ik heb daaraan mogen bijdragen en dat maakt mij trots. Ik weet wat ik achterlaat, een gezond, sterk en zeer vakkundig bedrijf met medewerkers die geven om hun klanten. Tot op zeker hoogte zelfs een familie die ik nooit zal vergeten.”

Wat zou je nieuwe collega’s mee willen geven?

“Het is een klein bedrijf en dit heeft nu eenmaal zijn voordelen. Van elkaar leren, met alles binnen een IT-omgeving in aanraking te komen, overal verantwoordelijk voor te zijn en de centrale ligging in Nederland. Het is denk ik de beste eerste baan die je kan hebben en ik zou iedereen aanraden om een kijkje te nemen in de keuken van GTS-Online. Het bedrijf is ook constant aan het groeien, zowel in beleid als in klanten als in diensten, wat betekent dat het alleen maar aantrekkelijker wordt.”

Je wilde graag nog wat kwijt?

“Ik wil graag iedereen bedanken. Dit beperkt zich niet tot de medewerkers van GTS-Online, maar ook al haar klanten. Ik heb met heel veel van jullie de afgelopen jaren mogen samenwerken. Het was een voorrecht om met jullie te hebben mogen werken, brainstormen en soms ook gewoon even te babbelen. Ik heb dit met enorm veel plezier gedaan en met pijn in het hart zal ik afscheid nemen van jullie allemaal, maar het leven gaat verder.

GTS-Online zal met of zonder mij altijd het onderste uit de pan halen om de beste kwaliteit en oplossing te leveren die jullie verdienen. Er is maar één kwaliteit en dat is GTS-Online kwaliteit. Ik wens GTS-Online en al haar klanten het allerbeste. Dat jullie allemaal mogen groeien en bloeien in de komende jaren en wie weet komen we elkaar in de toekomst nog een keer tegen.

Veel liefs, Bob.”Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X