Veelgestelde vragen over Wifi as a Service (WaaS)

Op veel vragen die u zou kunnen hebben over Wifi as a Service vindt u onderstaand de antwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen zitten, laat het ons dan even weten. Wij helpen u graag verder.

WaaS biedt een professioneel beveiligd en beheerd WiFi netwerk in uw bedrijf voor een vaste prijs per Access Point (toegangspunt) per maand. De complexiteit van moderne draadloze netwerken vergt veel kennis en ervaring van de beheerders. Het is voor de meeste bedrijven volstrekt onrendabel die kennis en ervaring zelf op te bouwen en in stand te houden. WaaS neemt al die zorgen in een compleet concept uit handen.

In principe is er voor bijna elke omgeving een WaaS oplossing. Tijdens een vooronderzoek zal de GTS-Online consultant alle mogelijkheden bespreken.

U kunt klein beginnen, zelfs met één Access Point en gaandeweg kunt u naar believen Access Points toevoegen.

In principe is er per Access Point een switchpoort nodig met “Power over Ethernet” en toegang tot het netwerk of internet. In het vooronderzoek zal dit worden meegenomen en besproken.

Op uw verzoek worden er meerdere draadloze netwerken geconfigureerd. Een netwerk voor uw medewerkers met volledige toegang tot het bedrijfsnetwerk en bijvoorbeeld een zogenaamde hotspot voor uw gasten.

Jazeker. Voor het bedrijfsnetwerk geldt natuurlijk strenge toegang en daarna ruime mogelijkheden. Voor gasten geldt juiste het omgekeerde; eenvoudige toegang maar beperkingen met betrekking tot het netwerk. Dit is alles maatwerk per klant. De geavanceerde software maakt haast alle denkbare wensen mogelijk.

Dit is sterk afhankelijk van de omgeving. Tijdens het vooronderzoek zal bepaald worden door een specialist hoeveel toegangspunten u precies nodig hebt.

De WaaS omgeving is op al uw vestigingen identiek. Uw medewerkers hebben overal direct toegang zonder opnieuw iets te configureren.

Er zijn oplossingen voor buiten beschikbaar zodat u ook op uw buitenterrein bereik houdt. Dit vergt wel apparatuur die geschikt is voor buitengebruik en dus ook een meerprijs ten opzichte van de normale access points.

Voor bedrijfsverzamelgebouwen is WaaS ideaal, meerdere bedrijven hebben ieder hun eigen draadloos netwerk over dezelfde Access Points. Door de gebruikte beveiliging blijft alles streng gescheiden.

Alle draadloze apparatuur kan gebruik maken van WaaS. Zowel PC’s, notebooks, tablets, telefoon van medewerkers en gasten kunnen desgewenst gebruik maken van de Wi-Fi omgeving. Het is aan u of en welke apparaten u toegang wilt verlenen.

Op basis van de laatste technologie worden de draadloze verbindingen beveiligd tegen gevaar van buiten af. Mogelijke bedreigingen en inbraakpogingen worden automatisch herkend en de bron van die bedreigingen direct door de software geblokkeerd. De beveiligingssoftware wordt steeds van de laatste updates voorzien.

Voor de verbindingen met uw bedrijfsnetwerk worden enkel streng beveiligde VPN technieken gebruikt. De toegang tot het Wi-Fi netwerk kan gekoppeld worden aan de gebruikers-accounts in uw netwerk.

Voor de gebruikers van WaaS staat de GTS-Online helpdesk tijdens kantoortijden ter beschikking (Bronze SLA - zie SLA GTS-Online Helpdesk). Deskundige engineers kunnen direct assistentie verlenen.

Alle apparatuur wordt continu bewaakt door management software zodat een storing direct bij ons bekend is. De cruciale apparatuur is dubbel uitgevoerd en staat in ons beveiligde datacenter. Bij een eventueel defect aan de access-points zijn vervangende exemplaren altijd op voorraad aanwezig bij GTS-Online zodat uiterlijk de volgende werkdag alles weer werkt. Door een goed ontwerp zal uitval van een enkel Access Point grotendeels opgevangen worden door de omliggende Access Points.

Het grote voordeel van Wi-Fi als dienst is dat er geen investeringen vooraf nodig zijn, slechts een vaste maandelijkse vergoeding per access point.

De GTS-Online WaaS oplossing heeft een vaste prijs per access point per maand. Het aantal daadwerkelijke gebruikers of apparaten maakt niets uit. Het vooronderzoek, de aanschaf, afschrijving, installatie, configuratie, beveiliging, onderhoud, monitoring, software-updates en de helpdesk zijn allemaal inbegrepen. Geen onverwachte rekeningen voor wat dan ook.

Standaard ligt er geen minimale contractduur vast. Afhankelijk van de omvang van uw draadloze netwerk maken wij hier gezamenlijk afspraken over.

GTS-Online BV

0318 – 550 884
info@gtsonline.nl (sales)
support@gtsonline.nl (support)

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag in het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X