Alternatieven voor Microsoft TMG

23 maart 2015

Op 14 april dit jaar eindigt de mainstream support voor Microsoft TMG. Vanaf die datum is het alleen nog met extended support mogelijk om updates of ondersteuning vanuit Microsoft te krijgen. De Web Protection dienst van TMG zal nog tot en met 31 december dit jaar worden voorzien van updates.

Wat nu te doen? Microsoft ziet in haar visie geen toekomst voor TMG en is daarom gestopt met de ontwikkeling ervan. Ook zal er geen volledig vervangend product komen.

Welk product ter vervanging voor u het meest geschikt is hangt af van welke functionaliteit u nu gebruikt in TMG. Kemp Technologies biedt bijvoorbeeld met het Edge Security Pack o.a.reverse proxy functionaliteit en is tegenwoordig opgenomen in de basisfunctionaliteit van het product (zonder extra kosten). http://kemptechnologies.com/emea/microsoft-load-balancing/microsoft-forefront-tmg-replacement/

Ook Microsoft Web Application Proxy, onderdeel van het Windows Server 2012 R2 OS biedt een deel van deze functionaliteit.

Sophos tenslotte biedt met haar UTM productlijn een oplossing waarmee de volledige functionaliteit van TMG vervangen kan worden. Sophos UTM is daarnaast eenvoudig in beheer en kent een aantrekkelijk licentiemodel. De fysieke appliances bijvoorbeeld worden niet gelicenseerd op basis van named users of connecties, de keuze voor het model (hardware) bepaalt de capaciteit. Dit kan aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld zorginstellingen met een groot aantal gebruikers met een lage concurrency.
http://www.sophos.com/en-us/products/unified/utm/tmg-replacement.aspx

Heeft u advies nodig voor uw specifieke situatie? Vul het contactformulier in en een van onze engineers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X