AOMB stap voor stap naar de cloud

Organisatie in beeld: AOMB Intellectual Property Consultants

AOMB beschermt het intellectueel eigendom van ondernemers en organisaties, bijvoorbeeld met octrooien, kwekersrecht en merken. Door zulke bescherming kunnen ondernemers zich onderscheiden met originele merken, worden uitvindingen rendabel gemaakt, en investeringen in innovatie zinvol. De kern van waarde in organisaties wordt uiteindelijk gevormd door de creativiteit, intelligentie en deskundigheid die maakt dat de organisatie zichzelf positioneert, een eigen propositie aanbiedt en specifieke markten aanspreekt. Alles wat AOMB doet wordt geregeerd door termijnen die moeten worden gewaarborgd en er mag gewoon niets fout gaan. Iedere klant heeft een digitaal dossier, waarin alles compleet en zorgvuldig moet worden vastgelegd. AOMB gebruikte daarvoor een door henzelf ontwikkeld ERP-systeem, maar stapte in 2011 over op een kant-en-klaar pakket.

Beeld klant/case

De uitdaging: stap voor stap de hele automatisering in de cloud

AOMB bezat een uitgebreid serverpark, met op het hoogtepunt meer dan 25 servers. Met het oog op zekerheid wilde AOMB naar de cloud. Ook zou de overgangsfase heel wat investering vergen in de vorm van (nog meer) nieuwe servers. Introductie van een nieuw ERP-systeem is ingrijpend genoeg, ook zonder overstap naar de cloud. AOMB begon zichzelf een half IT-bedrijf te voelen en dat leidde af van onze werkelijke expertise: het beschermen van ideeën van haar klanten. Om risico’s zo veel mogelijk te voorkomen besloten we tot een geleidelijke overgang. Inmiddels draait de complete IT-omgeving van AOMB in het datacenter van GTS-Online. De ERP-leverancier heeft daar ruimte op de servers om onderhoud te kunnen plegen aan hun systeem; verder is al het onderhoud en installatie in handen van GTS-Online. AOMB is compleet ontzorgd op ICT-gebied.

Het resultaat:

‘De kosten zijn overzichtelijk en het neemt ons een hoop zorgen uit handen: de zekerheid dat we altijd voldoende technische ondersteuning bij de hand hebben.’

Meer weten over cloud-managed werkplekken, cloudhosting, cloud storage of onze diensten?Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X