Certification Experts B.V. kiest Cloud-managed Werkplek

Certification Experts B.Vquotece. is een internationale organisatie met een dochteronderneming in Shenyang, Volksrepubliek China. Het bedrijf is gespecialiseerd in CE-markering, Europese productwetgeving, internationale regelgeving voor productveiligheid (bv. CCC, CSA, GOST) en technische en juridischevraagstukken inzake productveiligheid.

Certification Experts biedt haar expertise aan alle marktdeelnemers zoals ontwerpers, fabrikanten, exporteurs, importeurs en distributeurs. Men zorgt ervoor dat producten aan alle eisen voldoen die nodig zijn voor de naleving van de EU-productwetgeving, internationale regelgeving en overheidszaken met betrekking tot productveiligheid.

De uitdaging: Veilig werken in de Cloud, op traditionele wijze.

Certification Experts verzorgt alle technische en juridische procedures die benodigd zijn voor het complete certificatie traject.  Men weet dit te realiseren door haar interne processen goed op elkaar af te stemmen. Betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn twee sleutelwoorden die binnen de organisatie hoog in het vaandel staan, omdat de klantgegevens als kritisch beschouwd worden.

Certification Experts had haar eigen kantoorautomatisering On-Premise draaien en werkte via vaste werkplekken op de server. Werken op afstand was mogelijk, maar gaf veel ergernissen. Het beheer, onderhoud en support werd uitbesteed aan een externe ICT partij die de verantwoordelijk droeg voor de beschikbaarheid van de omgeving.

De wens om internationaal op elke plek met een internetverbinding te kunnen werken heeft gezorgd voor een concrete vraag naar nieuwe oplossingen. Tevens waren de werkplekken verouderd en toe aan vervanging. Deze situatie heeft de organisatie doen besluiten de overstap naar de Cloud te overwegen. Bij deze overweging zijn een aantal succesfactoren opgesteld die voor de organisatie en haar clientèle erg belangrijk zijn. Een drietal succesfactoren waren: Hoge veiligheid tegen datalekken, hoge performance en een zo laag mogelijke adoptietijd.

 “Belangrijke aandachtspunten voor ons waren: Unified communication, encryptie van data en een lage leercurve”

Cloudmanaged Werkplek

Op basis van de eerdergenoemde succesfactoren is Certification Experts in gesprek gegaan met GTS-Online en zijn er meerdere scenario’s geschetst, die de behoeften van de organisatie invulling konden geven. Op basis van deze gesprekken is GTS-Online uitgenodigd een voorstel uit te brengen voor een complete vernieuwing van de kantoorautomatisering en migratie naar de Cloud. GTS-Online heeft een inventarisatie op locatie uitgevoerd. Het resultaat van de inventarisatie was een gedetailleerde rapportage van de kantoorautomatisering, inrichting van netwerk en de gebruikte hardware.

GTS-Online heeft na intern overleg bepaalt dat de Cloud-managed werkplek de best passende oplossing is. Nieuwe werkstations in de vorm van HP-laptops en Microsoft Surfaces plus dubbele 23”monitoren zorgen voor effectieve werkplekken. GTS-Online heeft gekozen voor de Cloud-managed Werkplek, omdat Certification Experts een zo laag mogelijke adoptietijd wenste, hoogste performance en goede gebruikerservaring.

De Cloud-managed Werkplek is een lokale werkplek, zoals een Laptop of Desktop, waarbij alle data en applicaties in het datacenter van GTS-Online draaien, inclusief back-up en multilayer security. De Cloud-managed Werkplek is een online omgeving, waarbij de medewerker blijft werken zoals hij gewend is, maar dan veilig, snel, betrouwbaar en altijd beschikbaar. Er hoeft geen aparte verbinding via bijvoorbeeld Citrix, RDP of public Clouddiensten zoals Dropbox, OneDrive of een Google Drive gemaakt te worden. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van nieuwe technologie die de gebruiker centraal stelt en de processen onder water inregelt.   

De hele omgeving van Certification Experts draait nu het datacentrum van GTS-Online en Certification Experts betaalt een bedrag per gebruiker per maand voor de centrale opslag van data, automatische back-up en beheer van het systeem. Als er een medewerker bijkomt heeft die alleen een laptop en een telefoon nodig. GTS-Online regelt verder alles. Valt er iemand af, dan is dat ook zo geregeld en wordt er aan het eind van de maand een gebruiker minder afgerekend.

 Waarom kiest Certification Experts voor GTS-Online?

“De praktische aanpak van GTS-Online en de hoge mate van accuratesse maken dit partnerschap voor ons uniek en extreem waardevol. Waar wij voorheen bezorgd waren als er een nieuwe server geplaatst moest worden, zijn we tegenwoordig volledig op ons gemak als GTS-Online over de vloer komt. Het verleden heeft geleerd dat GTS-Online diverse en zeer uiteenlopende problemen en of uitdagingen altijd heeft weten op te lossen. Dit wordt altijd open gecommuniceerd en efficiënt uitgevoerd, dit draag bij aan ons serviceniveau voor onze internationale klanten. Daarom is GTS-Online onze beste kennis in ICT .” Aldus Ferry van Bergen Henegouw, General Manager bij Certification Experts.

 

samenwerking GTS-Online met Certification Experts

 Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X