Uw data veilig in de Cloud

Het afnemen van diensten bij een Cloud service provider zoals Microsoft of GTS-Online doet u niet zomaar. Ook wij kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. Ook wij begrijpen dus dat vertrouwen essentieel is in een transitie van één of meerdere onderdelen van je ICT naar de Cloud. Wij hechten heel veel waarde aan de wijze waarop wij voor uw data zorgen. Om het even of dat nu om uw e-mail, database(s) of documenten gaat. Wij zorgen er voor zoals het een goed huisvader betaamt en zorgen ervoor dat uw data veilig is opgeslagen.

U blijft eigenaar van uw eigen data

We hebben het heel erg duidelijk beschreven in de SLA die van toepassing is op al onze Online Werkplek diensten: u blijft te allen tijde eigenaar van uw eigen data. Onze engineers moeten uiteraard voor beheerswerkzaamheden aan de slag met bijvoorbeeld uw mappenstructuur, e-mailpostvakken en databases. Maar u bepaalt of, hoe en wanneer dit gebeurt.

Uw data staat trouwens op onze eigen fileservers in een datacenter in Nederland. Hier heeft niemand anders toegang toe dan u als klant en, uiteraard na uw toestemming daartoe, onze engineers.

Beveiligingstechnieken

We gebruiken op veel verschillende niveaus mooie technieken om het hoge beveiligingsniveau te halen dat u van ons mag verwachten. Zonder hier de techneut uit te hangen gebruiken we o.a.:

 • Dubbel uitgeruste (redundant) firewalls om het interne netwerk van het Internet te scheiden, waarmee al het verkeer naar binnen en naar buiten gescand en waar nodig geblokkeerd wordt en waarmee bijvoorbeeld webservers in de DMZ flink beperkt kunnen worden in hun doen en laten.
 • Antivirussoftware, niet alleen in ons datacenter, maar ook op alle Endpoints, zoals: Werkplekken, Remote Desktop en Citrix servers.
 • Spam- en malwarefiltering op alle binnenkomende en uitgaande e-mail.
 • Meerdere back-ups op een dag met nog een dagelijks replicatie naar een locatie buiten het datacenter, waarmee minimaal tot 6 maanden verloren data teruggehaald kan worden. Dit noemt men ook wel “Retentie”.
 • Gescheiden netwerken voor klanten, managementomgeving en verschillende andere onderdelen van de infrastructuur. Deze netwerken zijn fysiek van elkaar gescheiden of gescheiden door gebruik te maken van VLANs.
 • Alle verbindingen naar het datacenter zijn versleuteld met certificaten met up-to-date algoritmes.
 • Voor toegang van accounts met verhoogde rechten is zogenaamde two-factor authenticatie verplicht.
 • Bij klanten met een Cloud-managed Werkplek worden hun persoonlijke documenten op hun desktop, tablet of laptop gesynchroniseerd en deze zijn dus ook beschikbaar als er (tijdelijk) geen Internetverbinding beschikbaar is. Deze lokale cache met de persoonlijke data is volledig versleuteld opgeslagen en is daarmee goed beveiligd. Bij verlies of diefstal kan daardoor dus geen bedrijfsgevoelige data “op straat komen te liggen”.

Continuïteitsregeling

In de SLA voor onze Cloud Werkplek diensten is een continuïteitsregeling opgenomen. Met deze regeling wordt ervoor gezorgd dat het gebruik van de Cloud Werkplek niet wordt geraakt door een juridische of financiële calamiteit bij GTS-Online B.V. In het geval van een dergelijke calamiteit worden alle componenten van de Online Werkplek-omgeving overgeheveld naar een andere rechtspersoon, namelijk de holding boven de BV. Al onze klanten kunnen op deze wijze gebruik blijven maken van onze dienstverlening. De infrastructuur blijft dus in stand en uw data veilig opgeslagen en in goede handen! De continuïteitsregeling is als onderdeel van de SLA terug te vinden op onze website.

Goed huisvader

Waar de intro mee afsluit wil ik ook dit stuk mee afsluiten: we zorgen voor uw data zoals het een goed huisvader betaamt. We doen alles wat redelijkerwijs te verwachten mag zijn van een ICT-leverancier om schade te voorkomen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor uw ICT en zullen al het redelijk mogelijke doen om te zorgen dat u met uw bedrijf zich kunt concentreren op uw eigen processen.

Ook u bent klaar voor de Cloud!

Dit is maar een van de redenen waardoor het overstappen naar Werken in de Cloud ook voor u binnen handbereik is. Lees ook de andere beweegredenen in ons Whitepaper.

Download whitepaper button

 

Meer lezen?

Deze blogpost is onderdeel van een serie van 6 blogs over het werken in de cloud. Lees ook de andere blogs:

 1. Geen onverwachte ICT-kosten. Dat wil toch iedereen!
 2. Geen grote investering nodig bij werken in de cloud.
 3. Naar de cloud voor de flexibiliteit
 4. Uw ICT omgeving altijd beschikbaar met de cloud werkplek
 5. Uw data veilig in de cloud
 6. Uw manier van werken blijft hetzelfde, ook in de cloud.

 Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

[contact-form-7 id="605" title="Contactformulier 1"]
Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

[contact-form-7 id="606" title="Mail icoon popup"]
X