Duo integreert met Sophos voor BYOD-beveiliging

Door de snelle invoering van mobiele apparaten en BYOD-initiatieven (BYOD) in bedrijfsomgevingen, kan de productiviteit van werknemers groeien. Het is nu mogelijk om overal en altijd te werken.  Daarnaast brengt BYOD ook beveiligingsuitdagingen met zich mee waar organisaties nog steeds mee worstelen. Zelfs met de invoering van traditionele oplossingen voor mobiel device managment (MDM) is dit nog niet direct verholpen.

Wanneer we met onze klanten praten, worden regelmatig vragen gesteld over het ontwerpen van het ideale BYOD-beveiligingsprogramma: “Moeten we de persoonlijke apparaten van onze werknemers beheren? Moeten we eisen dat ze worden ingeschreven in onze zakelijke MDM? Welke applicaties moeten we op hun persoonlijke apparaten beschikbaar stellen? Welke applicaties moeten we beperken? Hoe kunnen we dit afdwingen? “Elke klant, ongeacht de grootte of branche, stelt deze vragen.

Verschillende aanbieders in de markt zoals: Microsoft, VMware, MobileIron en Sophos brengen steeds meer geïntegreerde oplossingen op de markt. Vanuit de klant wordt steeds meer waarde gehecht aan integratie tussen verschillende oplossingen, daarom heeft Duo een samenwerking opgezet met Sophos.

Sophos + Duo

Duo heeft kenbaar gemaakt een een integratie met Sophos te gaan realiseren om wederzijdse klanten te helpen de BYOD-veiligheidsrisico’s te beperken door het gemakkelijker te maken zichtbaarheid te krijgen en controle te hebben over persoonlijke- en zakelijke apparaten.

Binnen Duo is het mogelijk de Trusted Endpoints-functie te gebruiken om iOS- en Android-apparaten die opgenomen zijn in Sophos Mobile Control, te identificeren en te onderscheiden van andere persoonlijke, unmanaged mobiele apparaten.

Hoe werkt het?

De Trusted Endpoints-functie, waarmee het onderscheid gemaakt wordt tussen beheerde en niet-beheerde apparaten bij het afdwingen van toegangsbeleid, is momenteel alleen beschikbaar voor Duo Beyond-klanten in combinatie met Sophos Mobile 8.0 

De nieuwe Sophos Mobile-integratie kan worden geconfigureerd via het tabblad ‘Trusted Endpoints Configurations’ in het Duo Admin Panel. Klik op ‘Integratie toevoegen’ en selecteer ‘Sophos Mobile’ in de lijst met ‘Managmentools’. Constructies zijn beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten.

 

 

 Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X