E-mail in de cloud voor Gemeente Bunschoten

Organisatie in beeld: Gemeente Bunschoten

De gemeente Bunschoten bestaat uit drie kernen: Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. In totaal heeft de gemeente ca. 20.000 inwoners en beslaat de oppervlakte 3.488 ha. Bunschoten is van oudsher een boerendorp, terwijl Spakenburg het vroeger moest hebben van de visserij. Nog steeds is dit een belangrijke bron van inkomsten voor veel inwoners. Eemdijk ligt ten westen van de kern Bunschoten-Spakenburg langs de rivier de Eem. Bunschoten is te omschrijven als een toekomstgerichte gemeente die trouw is aan tradities. Van oudsher weten de inwoners van aanpakken en dat is zichtbaar door de vele bedrijven en mooie woningen. De landelijke omgeving aan het Eemmeer en het historische centrum van Bunschoten-Spakenburg maken het niet alleen voor de bewoners tot een prachtige woonomgeving, maar trekken ook veel fietsers en (dag)toeristen aan. Om een aantrekkelijke gemeente te blijven voor zowel de bewoners als de bezoekers, heeft de gemeente een toekomstvisie opgesteld: ‘Bunschoten werkt aan de toekomst’. Belangrijk onderdeel is de infrastuctuur en ICT.

 

De uitdaging: alle e-mail in de cloud met Exchange Online (Office 365).

Een mooi voorbeeld van het werken in de Cloud op de wijze die past bij een specifieke situatie realiseerden wij samen met de Gemeente Bunschoten-Spakenburg. Binnen hun terminal server omgeving migreerden wij hun mail omgeving naar Office 365 (Exchange Online). Uitgangspunt was om Office 365 zo goed mogelijk te integreren in de bestaande omgeving. Gekozen is voor een zogenaamde “staged migration”. Bij deze migratiemethode kan er gefaseerd worden gemigreerd gedurende een langere periode.

Het resultaat:

‘Met Office 365 besparen wij op uitwijkkosten voor het Exchange platform. Daarnaast zijn er geen dure migratietrajecten, licentiekosten (Exchange/Windows Server/backup) en beheer meer nodig voor het Exchange platform. En we weten dat de servers en data in goede handen zijn.’

Meer weten over cloud-managed werkplekken of Office 365?Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X