End of Service voor Windows Server 2003

Het aftellen is begonnen: de ondersteuning van Windows Server 2003 eindigt op 14 juli 2015.

Deze datum is al jaren bekend is en er is veel aandacht besteed aan de noodzaak tot overstappen op een moderner besturingssysteem. Het effect daarvan is echter onvoldoende geweest. In Nederland gebruikt zo’n 40% van de middelgrote tot grote bedrijven nog steeds Windows Server 2003.

De gebruikers stapten nog niet over vanwege de stabiliteit en de robuustheid van het besturings-systeem, terwijl in hun ogen een nieuw systeem zich daarin nog maar moet bewijzen. Daarnaast zien zij, al dan niet terecht, beren op de weg als het gaat over het migreren van hun maatwerksoftware naar een nieuwere versie van het serverplatform.

De meest logische stap is een opwaardering naar Windows Server 2012 R2 of het kan een mooie gelegenheid zijn om (deels) te migreren naar de cloud.

Het is in alle gevallen aan te raden de overstap tijdig in gang te zetten, zodat de verschillende stappen in een rustig tempo en weloverwogen genomen kunnen worden.

Er moet in ieder geval een goede analyse komen van de servers en de applicaties waar het om gaat. Een flinke investering ligt voor de hand, omdat de nieuwe software hogere eisen stelt aan de server-hardware. Voor veel bedrijven kan dit een motivatie zijn om een deel van haar toepassingen te migreren naar de cloud. Er ligt geen kant en klare oplossing die voor alle bedrijven toepasbaar is en is er tijd nodig om te analyseren en te testen.

Niets doen is in ieder geval geen optie. Weliswaar zullen de Windows Server 2003-machines ook na 14 juli 2015 gewoon blijven draaien, maar veel overheidsinstellingen, financiële instellingen, organisaties in de gezondheidszorg en andere bedrijven voldoen op dat moment niet meer aan de compliancy-regels waardoor hun bedrijfsvoering in gevaar zou kunnen komen.

Draait uw sever(farm) nog op Windows Server 2003?

Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we u tijdig kunnen adviseren over de migratie van uw omgeving.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X