Exchange migratie bij Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is  één van de grootste zorgorganisaties van Zuid-Holland en zet zich met specialistische kennis kleinschalig en persoonlijk in voor de zorg voor verstandelijk & meervoudig gehandicapten. Op ruim 350 locaties bieden zij cliënten woonruimte, begeleiding, behandeling en mogelijkheden voor werk en dagbesteding. Zij bieden zorg aan, die aansluit bij de persoonlijke behoefte van hun cliënten.

Exchange migratie

Ipse de Bruggen heeft ongeveer 7000 gebruikers die gebruik maken van e-mail op Microsoft Exchange. De oude Exchange 2010 omgeving draaide op verouderde hardware, waardoor de noodzaak ontstond om zo snel mogelijk de migratie naar Exchange 2013 te starten. De Exchange 2013 servers zijn op een nieuw VMware cluster op nieuwe hardware geïnstalleerd.

E-mail is voor veel bedrijven erg belangrijk, dit is voor Ipse de Bruggen niet anders. Om deze reden is er gekeken naar de mogelijkheden voor het vergroten van de beschikbaarheid. Zo zijn meerdere virtuele Exchange 2013 servers ingericht, waarbij gebruik gemaakt is van een Database Availability Group, hardware load balancers van Barracuda en twee fysieke locaties om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te behalen.

Om de hoge beschikbaarheid ook tijdens de migratie te kunnen garanderen zijn beide Exchange omgevingen in co-existence geconfigureerd. Hierdoor konden alle onderdelen uitvoerig worden getest en kon de organisatie stap voor stap overgezet worden naar het nieuwe platform. Belangrijke onderdelen die hierdoor los getest konden worden waren o.a. de configuratie van de loadbalancers en de mailflow van en naar de beide Exchange omgevingen.

De migratie van de mailboxen, alsmede het de-archiveren uit Veritas Enterprise Vault, is vervolgens grotendeels door de ICT-medewerkers van de organisatie zelf uitgevoerd. Nadat de laatste mailboxen waren verplaatst heeft GTS-Online de Exchange migratie hervat door de oude Exchange omgeving met de nodige voorzichtigheid af te breken. Zo zijn de oude Exchange servers een korte periode uitgeschakeld om niet gedocumenteerde koppelingen naar Exchange snel boven water te krijgen.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X