Hyper-V 2012 R2 upgrade bij Stichting Azora

Stichting Azora had een servervirtualisatie platform op basis van Microsoft Hyper-V 2008 R2, i.c.m. System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 (VMM), als beheerplatform. De omgeving was verouderd en niet meer voldoende stabiel. Daarom heeft Stichting Azora besloten om de complete omgeving te upgraden naar Microsoft Hyper-V 2012 R2 op de bestaande hardware. Belangrijke voorwaarden voor de upgrade waren het behouden van de aanwezige redundantie en minimale downtime voor de gebruikers. Daarnaast was er de wens om, waar mogelijk, de eigen ICT afdeling in te zetten voor werkzaamheden binnen dit project.

Hyper-V 2012 R2 upgradeHyper-V 2012 R2

GTS-Online heeft het project van plan tot uitvoering begeleid en waar nodig zelf uitgevoerd. De bestaande hardware is opnieuw ingezet. Daarom is het bestaande Hyper-V 2008 R2 cluster tijdelijk uitgebreid met een extra host, met oudere hardware. Vervolgens is stap voor stap het nieuwe failover cluster ingericht door hosts opnieuw te installeren met Hyper-V 2012 R2. Om de impact voor de gebruikers te minimaliseren is voor een gefaseerde aanpak gekozen. De Virtual Machines zijn stuk voor stuk te migreren. De migratie van het overgrote deel van de Virtual Machines is door de eigen ICT-afdeling gedaan. GTS-Online heeft hierbij ondersteund. Op deze manier is de Hyper-V 2012 R2 upgrade zonder problemen verlopen. Door de nieuwe hypervisor is de omgeving een stuk sneller geworden.

Over Azora

Stichting Azora is een professionele zorgorganisatie in de Achterhoek, die hulp en ondersteuning biedt bij ziekte, beperking of handicap. Vanuit zeven zorgcentra in de verschillende dorpen (Terborg, Varsseveld, Ulft, ’s Heerenberg, Gendringen en Silvolde) stellen zij alles in het werk om kwetsbare mensen zo zelfstandig mogelijk hun leven te laten leiden. Het gaat hierbij om behandeling, verpleging, verzorging en dagbesteding en zowel in hun eigen vertrouwde woning als in een woonzorgcentrum. De zorgcentra zijn ontmoetingsplaatsen voor ouderen en jongeren, voor gezonden en zieken. In de relatie van Stichting Azora met de cliënt zijn de keuzes en de mogelijkheden van de cliënt en zijn sociaal netwerk leidend.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X