Hyper-V upgrade bij Ammeraal Beltech

Voor Ammeraal Beltech hebben we eerder de ICT infrastructuur mogen samenvoegen, verhuizen en consolideren op een vijftal Hyper-V servers. Hierover berichtten we al eerder. Ondertussen was de Hyper-V omgeving op basis van Windows Server 2008 R2 verouderd en aan een upgrade toe.

Uitdaging

De Hyper-V omgeving bestond uit 5 nodes en die zullen opnieuw moeten worden ingezet. Het opbouwen van het cluster en het migreren van Virtual Machines zal dus gefaseerd moeten worden uitgevoerd. Verder zijn de volgende (technische) succesfactoren vastgesteld:

 • Stabiliteit van het Hyper-V platform;
 • High-Availability van de omgeving;
 • Minimale downtime tijdens upgrades;
 • Zo min mogelijk hinder voor gebruikers;
 • Beschikbaarheid over back-ups van de virtual machines.

Met de migratie naar Hyper-V op basis van Windows Server 2012 R2 wordt ook System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 (SCVMM)  ingezet om het nieuwe cluster te beheren. Na de migratie naar het nieuwe cluster kan de omgeving worden uitgerust met virtuele Domain Controllers. Een fysieke Domain Controller is namelijk geen vereiste meer om het cluster op te starten.

Project

Het nieuwe Hyper-V Cluster op basis van Windows Server 2012 R2 is stap voor stap opgebouwd door node voor node om te zetten. De migratie leek daarom behoorlijk veel op het project dat we recent bij Stichting Azora hebben gedaan. Ook in dit project zijn de ICT-medewerkers van Ammeraal Beltech actief betrokken en zijn de Virtual Machines grotendeels zelfstandig omgezet naar het nieuwe cluster. Het grote voordeel van deze rolverdeling is dat het migreren van de Virtual Machines goed afgestemd kan worden met de business en er daardoor nauwelijks downtime is voor de eindgebruikers.

Uiteindelijk is er een cluster van drie nodes overgebleven. Deze inkrimping kon gemaakt worden doordat verschillende processen naar de cloud verplaatst zijn en er minder Virtual Machines draaien. De nodes zijn waar nodig wel verder uitgebreid met geheugen, zodat bij uitval van een van de clusternodes er geen probleem ontstaat met betrekking tot geheugencapaciteit. De inkrimping heeft ook een financieel voordeel: er zijn minder licenties nodig.

Hyper-V beheerd met SCVMMBij het inrichten van het nieuwe cluster is ook meteen een nieuwe server met SCVMM 2012 R2 ingericht voor het beheer van het nieuwe cluster. SCVMM 2012 R2 biedt interessante nieuwe functionaliteit, zoals Generatie 2 VM’s en ondersteuning voor het vhdx formaat.

Over Ammeraal Beltech

Ammeraal Beltech is een van de wereldleiders in proces- en transportbanden. Het is een wereldwijd opererend bedrijf met meer dan 80 service centra in 25 landen. Met een wereldwijd distributienetwerk zijn de producten beschikbaar in 150 landen. Op zeven productielocaties worden standaard-en klantspecifieke oplossingen geproduceerd, vaak ondersteund door een 24 uurs service. Het hoofdkantoor van Ammeraal Beltech is gevestigd in Nederland, maar het verkoop netwerk is over de hele wereld verspreid en elk van die bedrijven dient als contactpunt voor de lokale klanten. Bij Ammeraal Beltech werken ca 2.300 medewerkers. Ammeraal Beltech beschikt over het breedste assortiment proces- en transportbanden. De markten omvatten o.a. de voedingsmiddelenindustrie, luchthavens, distributiecentra, postbedrijven, tabak, papierindustrie en drukkerijen, textiel, automobielindustrie, rubber & autobanden en de houtindustrie.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

  Heeft u een vraag?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!   X