IMProve 2014, beheerstoepassing voor uw serverfarm

IMProve 2014

Unieke beheertoepassing voor uw serverfarmlogo IMProve 2014

Vanuit de filosofie dat alles wat automatisch kan gebeuren, ook automatisch uitgevoerd wordt en eenmaal opgedane kennis opgeslagen en hergebruikt kan worden, is het ontstaan: het in eigen beheer ontwikkelde Installation Management Platform IMProve 2014.

Het ultieme en in zijn soort unieke hulpmiddel om het beheer van uw (terminal) serverfarm continu, stap voor stap, op een hoger niveau te brengen.Gedocumenteerd, geborgd en reproduceerbaar in IMProve 2014.

U kunt het hoogste rendement uit uw serverpark en uw mensen halen. Met IMProve 2014.

IMProve 2014 – Introductie

IMProve 2014 is het ultieme hulpmiddel om het beheer van uw (terminal) serverfarm continu, stap voor stap, op een hoger niveau te brengen. Gedocumenteerd, geborgd en reproduceerbaar.

Wijzigingen en instellingen worden gedocumenteerd in het systeem.Goedgekeurde situaties worden geborgd en zijn reproduceerbaar.Alle servers in uw farm identiek houden is met IMProve 2014 simpel.Door gedegen versiebeheer kunt u altijd terugvallen op een vorige versie.Servers worden geheel automatisch voorzien van een besturingssysteem (incl. bedrijfsspecifieke aanpassingen, gewenste servicepack, hot-fixes en applicaties).(Her)installatie of toevoeging van een server is uiterst eenvoudigAlle drivers voor een nieuw hardwareplatform worden in één file aangeleverd.Standaardapplicaties kunnen vanuit een bibliotheek van beschikbare Portable Packages eenvoudig worden toegevoegd.

Samengevat:

IMProve 2014 staat borg voor uiterst efficiënt, geborgd en betrouwbaar beheer van uw serveromgeving.

Controle en Borging

IMProve 2014 biedt u ‘by design’ een oplossing voor uw Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie omgeving (OTAP). Het doorvoeren van wijzigingen op uw servers vindt met IMProve 2014 uiterst gecontroleerd en betrouwbaar plaats. Voorafgaand aan een wijziging genereert u een kopie van een productieserver (bijvoorbeeld op een virtual machine) met de gewenste aanpassing en laat geselecteerde eindgebruikers ermee testen.

controle en borging met IMProve 2014Na acceptatie genereert u een nieuwe productieserver aan de hand van de geaccepteerde configuratie. Het bijzondere is bovendien dat u zonder extra inspanning een 100% dekkende documentatie creëert van al uw servers en toepassingen en dat u het wijzigingenbeheer tot in detail onder controle krijgt. En al uw wijzigingen worden weer opnieuw automatisch vastgelegd.

De architectuur

de architectuur van IMProve 2014Het basisprincipe van IMProve 2014 is het vastleggen van de configuraties van alle servers, gebruik makend van de grafische beheerconsole. Deze configuraties bestaan uit infrastructurele gegevens en uit serverspecifieke gegevens. IMProve 2014 genereert aan de hand van de configuraties installatiescripts.

De configuratie en scripts van de server met al zijn componenten en toepassingen worden centraal bewaard in een gedeelde map. In deze gedeelde map prepareert u tevens de originele Windows installatiebestanden, servicepacks, hotfixes en packages van alle benodigde toepassingen. Installatie en uitrol van een nieuwe server is nu niet veel meer dan het booten van de server en het opgeven van de naam van de gedeelde map.

De gehele installatie, inclusief applicaties, wordt automatisch uitgevoerd aan de hand van de configuratie en scripts, waarna de server meteen in productie kan worden genomen.

Servers herinstalleren

Met IMProve 2014 is herinstallatie van servers net zo simpel als het installeren van een nieuwe server. Sterker nog, herinstallaties vormen de rode draad van het wijzigingenbeheer met IMProve 2014.

Aan de hand van de vastgelegde configuratie bent u in staat de server op identieke wijze te herinstalleren, zo vaak als u wilt. Het vervangen van de harde schijf in de server als gevolg van een storing of zelfs het vervangen van de totale server door een nieuw model en merk is eenvoudig.

Slechts het aanpassen van de serverafhankelijke gegevens zorgt ervoor dat u in het laatste geval de nieuwe server installeert met de oorspronkelijke instellingen en toepassingen, waarna deze zijn rol weer kan hervatten.

Servers onderhouden

Het doorvoeren van een vernieuwing op een productieserver – zoals het toevoegen van een nieuwe versie van een toepassing – betekent dat u in de IMProve 2014 configuratie de aanpassing definieert.

Bij andere oplossingen wordt veelal de oude versie verwijderd of gedeïnstalleerd en de nieuwe versie daarna geïnstalleerd. IMProve 2014, daarintegen, zal altijd de server formatteren en opnieuw installeren. U weet altijd zeker dat de server schoon blijft en identiek is aan het moment waarop u deze eerder hebt geïnstalleerd, echter voorzien van bijvoorbeeld de nieuwe toepassing.

Elke configuratie krijgt een uniek volgnummer, waardoor u altijd, indien gewenst of noodzakelijk, de stap terug naar elke voorgaande, goedgekeurde situatie kunt maken.

Portable Packages

Screenshot Portable Packages IMProve 2014Een uitermate interessante feature in IMProve 2014 is de omvangrijke bibliotheek van Portable Packages.

Hier vindt u kant en klare packages van alle denkbare standaardapplicaties. Via onze website zijn deze te downloaden voor gelicentieerde IMProve 2014 gebruikers. Het tijdrovende zelf packagen van applicaties behoort hier mee tot het verleden. U dient er zelf alleen voor te zorgen dat u over de juiste licenties van de betreffende applicaties beschikt. En tijdens installatie wordt u gevraagd nog een aantal bedrijfsspecifieke gegevens in te voeren.

Het zal duidelijk zijn dat onze Portable Packages bilbliotheek u een enorme tijdswinst zal opleveren.

Bij de introductie werden ruim 75 standaardapplicaties als Portable Package aangeboden. Hier worden bijna dagelijks nieuwe applicaties of versies van applicaties aan toegevoegd.

Mocht u een standaardapplicatie of applicatieversie missen die voor u cruciaal is, aarzel dan niet om contact met onze engineers op te nemen (support@gtsonline.nl). In veel gevallen zijn wij in staat om de applicatie in korte tijd (tegen het geldende uurtarief) toe te voegen aan deze packages-bibliotheek!

Terminal Servers

Terminal Servers zijn bijzondere systemen in uw netwerk. Ze zijn erg gevoelig voor kleine wijzigingen en versiebeheer is erg relevant. Bovendien groepeert u Terminal Servers veelal in silo´s of farms van identieke servers. De hardware kan weliswaar afwijkend zijn, maar de inrichting en de geïnstalleerde toepassingen binnen silo´s en farms moeten identiek zijn om de omgeving betrouwbaar te gebruiken en de beschikbaarheid te garanderen.

Zonder IMProve 2014 is het bijna een onmogelijke taak Terminal Servers identiek en schoon te houden. Door met IMProve 2014 meerdere servers te groeperen en hier dezelfde rol aan toe te kennen, is het geautomatiseerd installeren van Terminal Servers kinderspel – zelfs als deze gebruik maken van verschillende hardware. De status en inrichting van Terminal Servers wordt exact reproduceerbaar.

De Total Cost of Ownership voor het onderhoud van Terminal Servers daalt als gevolg van de inzet van IMProve 2014 aanzienlijk. Bovendien heeft IMProve 2014 een lage instapdrempel en is het eenvoudig te bedienen.

Desktop edition

Een aanvullend aan te schaffen optie is IMProve 2014 Desktop Edition, ontwikkeld voor werkplekken. Uiteraard is het daarmee mogelijk werkplekken te (her)installeren, vergelijkbaar met servers, maar het product wordt vooral ingezet en aanbevolen als beheerprogramma voor basisimages van werkplekken.

In plaats van het complexe proces van het onderhouden van vele systeemimages, beheert u met IMProve 2014 slechts de configuraties van systemen. Vervolgens gebruikt u IMProve 2014 om geautomatiseerd en reproduceerbaar een bepaald systeemmodel te installeren en vervolgens het image te genereren voor verdere uitrol binnen uw organisatie.

Heeft u in uw organisatie bijvoorbeeld een vijftal verschillende typen werkplekken, dan onderhoudt u de vijf images met behulp van IMProve 2014.

Support

IMProve 2014 is een in eigen beheer van GTS-Online B.V. ontwikkeld product. Alle kennis die door ons in de afgelopen jaren is opgedaan met het inrichten en beheren van serveromgevingen is hierin verwerkt. Onze engineers zijn dan ook als geen ander in staat u te ondersteunen bij het gebruik van IMProve 2014. Mocht u vragen of problemen hebben dat kunt u terecht bij ons Support Portal. Hier kunt u uw vraag stellen door het aanmaken van een support ticket of onze kennisbank raadplegen.

Meer weten?

Whitepaper_IMProve_2014Informatie IMProve 2014

Proberen?

Op onze downloadpagina  vindt u de laatste versie van IMProve 2014 en de daarbij behorende documentatie. Zonder licentie kunt u de demonstratieversie gebruiken. Deze geeft u een goed inzicht in de mogelijkheden. Voor het daadwerkelijk kunnen gebruiken van alle functionaliteiten van de beheeroplossing dient u te beschikken over een licentiefile. Deze evaluatielicentie kunt u kosteloos aanvragen bij info@gtsonline.nl.

Neem contact op

GTS-Online BV

0318 – 550 884
info@gtsonline.nl (sales)
support@gtsonline.nl (support)

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag in het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam*Uw bedrijfsnaam*Uw e-mailadres*Uw telefoonnummer*Uw bericht / vraagEmailDit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.
jQuery(document).bind(‘gform_post_render’, function(event, formId, currentPage){if(formId == 1) {if(typeof Placeholders != ‘undefined’){
Placeholders.enable();
}} } );jQuery(document).bind(‘gform_post_conditional_logic’, function(event, formId, fields, isInit){} ); jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [1, 1]) } );Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X