iSCSI San Storage (Dell Equallogic)

Opslag is essentieel voor de groei en veerkracht van uw bedrijf. Het merendeel van de servers beschikt over interne harde schijven (DAS). Dit zal lang prima functioneren, maar op een gegeven moment worden de eisen die aan beschikbaarheid en efficiency gesteld worden dusdanig, dat deze techniek niet meer afdoende is. Het centraliseren van informatie in een iSCSI SAN (Storage Area Network) omgeving is dé oplossing.
Kiezen voor Dell EqualLogic SAN als uw gegevens-beheeroplossing is een slimme zakelijke beslissing. Dell EqualLogic biedt een SAN oplossing, gebaseerd op iSCSI-technologie, die eigenlijk overal inzetbaar is.

overzicht iSCSI SAN Storage

Alle componenten die nodig zijn voor een gedegen SAN-oplossing combineert Dell EqualLogic in één compleet product; eenvoudig te beheren, updaten of uit te breiden.

De producten van Dell EqualLogic hebben een beschikbaarheid van 99,999%! Tevens zijn alle actieve onderdelen dubbel uitgevoerd en online te vervangen*. Het uitbreiden van de schijfcapaciteit op het SAN gaat zonder downtime van de servers. Zelfs het vergroten een volume dat is toegewezen aan een server gebeurt zonder dat de aangesloten server er maar iets van merkt.

iSCSI

De arrays van Dell EqualLogic zijn gebaseerd op de iSCSI technologie. Deze technologie laat het toe om gebruik te maken van standaard netwerkapparatuur en -kaarten voor het maken van de verbindingen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de dure fiber channel verbindingen van de traditionele SAN's.

SATA en SAS

Dell EqualLogic maakt in haar systemen gebruik van Enterprise drives van het type Serial ATA, Serial Attached SCSI (SAS) en SSD drives. De SATA drives hebben in de geavanceerde netwerk storage systemen een goede prijs performance verhouding. De SAS en SSD drives hebben een hogere performance en zijn uitermate geschikt voor die omgevingen waar hoge performance noodzakelijk is.

Virtualisatie

Server virtualisatie via VMware (VMotion), Hyper-V of XEN is in combinatie met de Dell EqualLogic storage grid eenvoudig. De flexibiliteit van IP in combinatie met virtual en schaalbare storage geeft beduidende beheersvoordelen.

Snapshots

Het maken van Snapshots (bevriezen van de gegevens op een bepaald moment) zorgt ervoor dat u bij dataverlies altijd weer terug kunt naar het snapshot van het moment waarop de data nog wel beschikbaar was. Snapshots kunnen zodanig worden ingesteld dat u uw back-up eigenlijk niet meer nodig heeft.

Standaard

Alle apparatuur van Dell EqualLogic heeft alle benodigde software licenties standaard in zich. U hoeft dus geen additionele licenties te kopen voor Snapshots, replica's, cloning, etc.

SAN replica's in de Cloud

Met de oplossingen van Veeam is het mogelijk om uw SAN replica's in de cloud op te slaan.

Op deze wijze kunt u uw belangrijke data veilig opslaan op een secondaire locatie, in de Cloud.
U repliceert alleen uw meest kritische data.

Met deze oplossing hoeft u dus geen investeringen in hardware op een secundaire locatie te doen.

Modellen

Dell EqualLogic biedt diverse productlijnen aan: van entry level tot high level series. Het verschil tussen de series is te vinden in de schaalbaarheid. Aangezien de series volledig compatible zijn met elkaar, kunt u,als de capaciteit van een entry level type niet meer voldoende is, zonder problemen upgraden naar een model uit de high level serie.

Wij adviseren u graag over welk type uit de huidige range van modellen voor uw situatie het meest geschikt is.

Expertise Partner logo Dell

Een SAN-oplossing levert alleen het beoogde resultaat op als die correct wordt geïmplementeerd en geïntegreerd in uw bedrijf. Uw SAN moet worden geconfigureerd voor krachtige prestaties en hoge beschikbaarheid. Bovendien moet de SAN worden geïntegreerd in uw toepassingen, management-omgeving en bedrijfsprocessen. Alle expertise om dit uiterst efficiënt voor u uit te voeren vindt u bij onze engineers.

Ook voor verlenging van supportcontracten voor al uw Dell EqualLogic en andere Dell apparatuur kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

GTS-Online BV

0318 – 550 884
info@gtsonline.nl (sales)
support@gtsonline.nl (support)

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag in het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X