Legacy Applicatie migreren naar de Cloud: een koud kunstje

We komen het dagelijks tegen in ons werk: software die (nog) niet webbased beschikbaar is en dus geïnstalleerd moet worden op een werkplek of server. Met name veel client-server of client-server-database applicaties zijn nog niet geschikt gemaakt voor het gebruik in de webbrowser. Wellicht heeft u als leverancier en/of programmeur wel de wens om uw legacy applicatie webbased aan te bieden, maar ligt de prioriteit bij het opleveren van bugfixes en nieuwe functionaliteit. Of bent u klant van zo’n leverancier en bent u tevreden over de software, maar mist u de kennis om alles te onderhouden en wenst u meer flexibiliteit. Een slimme eerste stap is het gebruik van de diensten en infrastructuur van GTS-Online.

legacy applicatie in de cloudApplicatiebeschikbaarheid

Wij zijn namelijk  al jarenlang specialist in applicatiebeschikbaarheid, zoals we dat in de ICT zo mooi noemen. We zorgen ervoor dat de software beschikbaar komt voor de eindgebruiker. En uiteraard op de meest slimme, efficiënte en gebruikersvriendelijke manier. Veel van onze klanten maken juist van onze diensten gebruik omdat ze het zat zijn om zelf voor alle infrastructuur te zorgen die nodig is om de software in de lucht te houden.

Technieken

De technieken die we gebruiken om de applicatie op de werkplek te krijgen is verschillend. Bij een client-server applicatie is het vaak het beste om deze volledig in het datacenter te laten draaien. Bij het gebruik van een database, zoals Microsoft SQL, Oracle of MySQL, is dat nog veel wenselijker. Als er namelijk een te grote afstand tussen de verschillende componenten zit wordt de vertraging groter en kunnen er verstoringen ontstaan. Daarom maken we in dat geval vaak gebruik van Microsoft Remote Desktop Services, eventueel aangevuld met de technieken van Citrix. Zeker als bandbreedte een issue is kan de software van Citrix uitkomst bieden. Door slimme technieken wordt de bandbreedte optimaal gebruikt en kan wel de gewenste experience bereikt worden.

Uiteraard kan het zijn dat uw applicatie wel geschikt is voor het installeren op de werkplek van de eindgebruiker, maar vereist deze wel lastig te onderhouden componenten in het netwerk. Ook dan kunnen onze techneuten ondersteunen. We zetten slimme tools in om de werkplekken te onderhouden met de laatste versie met o.a. System Center Configuration Manager. En ook voor het technisch onderhouden van de andere componenten in het netwerk bent u bij ons aan het goede adres.

Beveiliging

Naast bovengenoemde technieken om de legacy applicatie voor de eindgebruiker beschikbaar te maken is het ook essentieel te zorgen voor een goede beveiliging. Uiteraard krijgt iedere gebruiker een eigen gebruikersaccount in onze per klant afgeschermde Active Directory. Waar mogelijk maken we gebruik van Single Sign On-technieken en ook multifactor authenticatie is geen probleem. Verder zijn al onze webdiensten beveiligd met recente certificaten en verloopt al het verkeer via versleutelde verbindingen.

Wij denken graag mee in hoeverre uw legacy applicatie beter beveiligd kan worden. We zullen uw software dus niet klakkeloos installeren, maar u adviseren wanneer nuttig en nodig.

Wat kunt u verder van ons verwachten?

Deze vraag is afhankelijk van uw eigen rol: bent u leverancier of juist de gebruiker van de legacy applicatie? Voor u beiden hebben we de juiste oplossing:

Leverancier van een legacy applicatie?

Uit de eerdere alinea’s zijn al diverse facetten van onze dienstverlening naar voren gekomen. We behandelen elkaar als partner: samen willen we de klant zo tevreden mogelijk maken. Wij zorgen voor de onderliggende infrastructuur, het beheer van uw software, benodigde databases en eventueel de updates. Eindgebruikers van de applicatie kunnen zich gewoon bij ons melden met vragen. Waar dit door ons als technisch applicatiebeheerders op te lossen is zullen we dit doen. De functionele vragen komen bij u terecht en op die manier houdt ook u uw relatie met de klant. U krijgt, uiteraard in overleg met ons en de klant, de mogelijkheid om zelf onderhoud uit te voeren op de omgeving.

Klant en gebruiker van een legacy applicatie?

Wij richten speciaal voor u uw eigen omgeving in, volledig in overleg en na een uitgebreide intake. Om de beste gebruikerservaring mogelijk te maken kiezen we de juiste set aan technieken die geschikt is voor uw probleem en portemonnee. Net als voor al onze klanten is ook uw omgeving maatwerk. Wij zorgen voor de migratie van uw huidige data naar ons platform en zorgen voor een zo geruisloos mogelijke overgang. U kunt met al uw vragen bij onze helpdesk terecht en als ze ons boven de pet gaan nemen we contact op met de leverancier van de software.

 

Ervaringen

Een stap als deze gaat niet over een nacht ijs, dat snappen wij heel goed. Eén geruststelling: we hebben een klus als deze al veel vaker geklaard. Zo maakt onze partner Agri Information Partners al enkele jaren gebruik van onze infrastructuur om hun applicatie E-Brida aan hun klanten over de hele wereld aan te bieden. Lees hier meer over onze samenwerking met Agri Information Partners. Een ander goed voorbeeld zijn de Business Intelligence  oplossingen van IBM, zoals Cognos BI. We zijn o.a. partner van IBM Software, waardoor we op een juiste manier kunnen worden ondersteund in de installatie en onderhoud van zo’n omgeving. Verschillende onderdelen van de software van IBM wordt o.a. door Clear Edge Filtration, Bekaert Textiles en Vlisco Group gebruikt.

We nemen graag uw twijfels weg in een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Mocht uw interesse gewekt zijn, vul dan het contactformulier in.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

[contact-form-7 id="605" title="Contactformulier 1"]
Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

[contact-form-7 id="606" title="Mail icoon popup"]
X