Microsoft System Center Operations Manager

Systeemuitval betekent verloren productiviteit. Zover wil je het dus niet laten komen. Het goed monitoren en pro-actief kunnen reageren op de status van alle componenten in een IT-omgeving is dus van essentieel belang.

Microsoft System Center Operations Manager biedt hiervoor een uitstekend middel om beheerders hierin te ondersteunen. Het monitort (fysieke en virtuele) server- en computeromgevingen. Dit gebeurt via System Center-agents die geïnstalleerd worden op de te beheren servers en pc’s. Deze agents sturen informatie door en voeren opdrachten van de systeembeheerder uit.

De agents leveren drie typen informatie:

Events

Een Event is een melding van een opvallende actie. Bijvoorbeeld het mislukken van een inlogpoging of het uitvallen van een service. De agent gebruikt hiervoor o.a. Windows Management Instrumentation (WMI) en het lokale event log.

Screenshot Events MSSystCenterOpsManager

Screenshot Alerts MSSystCenterOpsManager

Alerts

Het kan nodig zijn dat van een opvallende actie een melding gedaan dient te worden aan de beheerder van de omgeving. Dit kan worden gedaan door een agent, die dan een Alert verzendt. Deze wordt dan direct weergegeven in de gebruikersinterface.

Prestatiegegevens

Het monitoren van de prestatiegegens van systemen is van cruciaal belang voor het signaleren van problemen, nog voordat deze optreden. Een agent kan regelmatig prestatiegegevens verzenden over bijvoorbeeld het processor- of geheugengebruik.
MS System Center Operations Manager maakt gebruik van een SQL Server om informatie op te slaan. Met SQL Reporting Services kan vanuit de toepassing gerapporteerd worden.

Screenshot Performance MSSystCenterOpsManager

Neem contact op

GTS-Online BV

0318 – 550 884
info@gtsonline.nl (sales)
support@gtsonline.nl (support)

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag in het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X