Migratie naar Citrix Xenapp 7.11 bij Forbo Eurocol

Vanuit Forbo Eurocol was er de wens om het besturingssysteem van de Citrix servers te upgraden naar Windows Server 2012 R2. Aangezien Citrix XenApp 6.5 dit niet ondersteund was een upgrade naar Citrix XenApp 7 noodzakelijk. Forbo Eurocol heeft GTS-Online gevraagd deze upgrade uit te voeren.

Migratie naar Citrix XenApp 7

De Citrix XenApp omgeving bestaat uit verschillende virtual machines op een VMware platform. De Citrix XenApp 6.5 Data Collector was tevens een management server. Op deze server was o.a. IMProve 2014 geïnstalleerd voor het gestandaardiseerd uitrollen van nieuwe citrix servers. De Citrix XenApp servers zelf waren geïnstalleerd op basis van Windows Server 2008 R2. Naast verschillende Windows clients wordt er o.a. gebruik gemaakt van Wyse thin clients.

Inrichting Citrix XenApp 7.11

De migratie moest gefaseerd kunnen worden uitgevoerd met zo min mogelijk overlast voor gebruikers. Er is gekozen voor de op dat moment meest recente versie van Citrix XenApp, namelijk versie 7.11. De nieuwe omgeving is opgebouwd naast de bestaande omgeving met nieuwe VM’s als Delivery Controller en Citrix XenApp servers. Alle servers zijn zoals gevraagd geïnstalleerd met Windows Server 2012 R2. Gezien de grootte van de omgeving zijn op de Delivery Controller ook de rollen Storefront, Director en de Citrix licentie server geïnstalleerd.

Applicatie migratie

De Improve 2014 installatie hebben we gemigreerd naar de nieuwe Delivery Controller. De inrichting van de nieuwe Citrix XenApp servers wordt gedaan met behulp van Improve 2014 waarbij zoveel als mogelijk gebruik is gemaakt van bestaande packages. Waar nodig zijn packages aangepast, toegevoegd of verwijderd t.o.v. de vorige IMProve uitrol op Citrix XenApp 6.5.

Microsoft en Citrix policies

Om het geheel af te ronden zijn nog de nodige policies opnieuw ingericht. Voor Windows Server 2012 R2 en Citrix XenApp 7.11 is een combinatie van Microsoft Group Policy Management en Citrix Policies gebruikt om de nodige bedrijfsinstellingen te forceren op de nieuwe servers.

Thin clients omzetten

Nadat de omgeving was opgeleverd is Forbo Eurocol zelf aan de slag gegaan met het testen en omzetten van de thin clients. Voor de legacy apparaten die geen Citrix Receiver ondersteunden is is ook PNAgent ingericht.

Over Forbo Eurocol

Forbo Eurocol Nederland B.V. komt voort uit een particulier bedrijf, de N.V. Nederlandsche Linoleumfabriek in Krommenie, dat van oorsprong vloerbedekkingen produceerde. Om de klant een totaalpakket te kunnen bieden, ging men hiervoor ook lijmen, egalisatie-, onderhouds- en reinigingsmiddelen produceren. Hiervoor was een aparte afdeling actief. Deze ‘bijproducten’ voor vloerbedekkingen vonden gretig aftrek bij verwerkers en andere afnemers, waardoor het belang van deze afdeling snel groeide.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X