Onbeperkte cloud opslag met flexibele online werkplekken

Wie zoekt naar cloud opslag wordt overladen met (meestal) goedkope oplossingen voor het opslaan van persoonlijke documenten. Via een webbrowser en soms via een stukje software die je kunt installeren op je computer kun je de bestanden dan up- en downloaden. Handig, maar voor zakelijk gebruik meestal ongeschikt. Delen van bestanden gaat vaak nog wel, maar dan alleen tussen verschillende persoonlijke accounts en niet tussen zakelijk- en privé.

Met een online werkplek van GTS-Online heeft iedereen toegang tot onbeperkte datacapaciteit. Het delen van documenten binnen of buiten de organisatie is een fluitje van een cent. Daarnaast zullen de documenten overal, op ieder tijdstip en elk device beschikbaar en te gebruiken zijn. De veiligheid wordt gegarandeerd door de online werkplek uit te rusten met toonaangevende security oplossingen.

Delen en samenwerken via publieke clouddiensten totaal niet praktisch

dropbox-problemsStel dat iedere medewerker een persoonlijk Dropbox account heeft en daarmee worden al jullie documenten gedeeld. Hoe zorg je dan voor een structuur dat documenten niet dubbel zijn opgeslagen en iedereen bij zijn of haar relevante data kan. En wat nu als een medewerker vertrekt met enige wrok en daarmee allerlei data meeneemt? Dan wordt het hopen dat er nog een kopie van het een en ander rondzwerft. En sowieso is het opletten geblazen als een collega vertrekt: alle permissies op gedeelde bestanden en mappen zullen moeten worden ingetrokken.

Uiteraard is het mogelijk om een zakelijke variant (zoals Dropbox Business) aan te schaffen. Maar hoe zorg je er dan voor dat iedereen de software tot zijn beschikking heeft om de data te bewerken? Top als je medewerkers zelfstandig hun werkplek onderhouden, software installeren en de licenties goed geregeld zijn. Maar let op: je bent als werkgever verantwoordelijk voor de werkplek, dus ook als er illegale software op geïnstalleerd staat! Lees daar meer over op de website van MKB Servicedesk.

Cloud opslag via onze oplossingen

Oplossingen? Dat klopt, er is niet maar één manier om uw data te benaderen.

Voor de techneuten: uiteraard bieden we “standaard” methodes voor het aanbieden van een online werkplek zoals Citrix XenApp en Remote Desktop Services. Via een dergelijke desktop in het datacenter is er directe toegang tot de bestanden op het file server cluster. Maar voor de gebruikers van de Cloud-managed Werkplek gebruiken we DirectAccess, waardoor een medewerker direct vanaf zijn werkplek toegang krijgt tot zijn/haar persoonlijke documenten en de gezamenlijke data.

Voor alle niet-techneuten: wij gaan samen met u op onderzoek uit welke van onze of publiek beschikbare ICT-oplossingen het beste bij u en uw organisatie past. Voor veel organisaties zal een stap naar Dropbox Business of Office 365 prima passen, maar geen enkele organisatie is gelijk. Voor ons is iedere klant maatwerk en we gaan graag met u op zoek naar de oplossing die het beste past.

Ongelimiteerde cloud opslag

Onbeperkte cloud opslag?!

In principe is de opslag op onze omgeving onbeperkt. Net als bijvoorbeeld providers voor mobiele telefonie hanteren we uiteraard wel een fair-use policy. Dit houdt in dat er bij normaal gebruik voldoende opslagruimte is. Bij extreem gebruik (veel meer dan “normaal”) kan de gebruiker aangesproken worden en kan GTS-Online extra kosten in rekening brengen. Dit is opgenomen in de Service Level Agreement (SLA) die van toepassing is voor al onze cloud oplossingen. Klik hier om de SLA te lezen. In de praktijk blijkt dat dit bij ons nog voor geen enkele klant nodig is geweest, want de hoeveelheid data groeit met de organisaties mee.
Lees over de Cloud-managed Werkplek met onbeperkte opslagWilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X