Onze Online Werkplek: maatwerk zonder limiet

Wie op Google naar Online Werkplek zoekt krijgt op dit moment ruim een half miljoen zoekresultaten, waaronder onze oplossing voor de Online Werkplek. De vraag ontstaat dus al snel: waarin is de Online Werkplek van GTS-Online anders dan die van haar concurrenten? Oftewel: waarom zou ik voor de Online Werkplek van GTS-Online kiezen?

Online Werkplek is altijd maatwerk

Uw Online werkplekWij geloven er niet in dat een Online Werkplek voor iedere klant hetzelfde eruit kan zien. Als het gaat om de Online Werkplek is het spreekwoord “uitzondering bevestigt de regel” zeker van toepassing als het gaat om de manier waarop bedrijven hun werkplek ingericht willen hebben. De basis is uiteraard hetzelfde, anders zouden de kosten de pan uitrijzen, maar voor geen twee klanten is de set aan gebruikte technieken hetzelfde.

Remote Desktop Services

Zo heeft iedere gebruiker in ons concept toegang tot een Remote Desktop Services (RDS) omgeving op basis van Windows Server 2008 R2 of Server 2012 R2, maar is de manier waarop deze gebruikt en benaderd wordt zeer divers. Voor de techneuten onder u: zowel Citrix als RDP, Published Appliciation of RemoteApp, via UAG, Netscaler i.c.m. Storefront, Netscaler met RDPProxy of via Web Application Proxy i.c.m. RD Web Access: er zijn weinig manieren waarop je bij ons geen verbinding kan maken.

Werkplek

Zo divers als de RDS omgeving eruit ziet is ook ons landschap van endpoints. Veel van onze eindgebruikers gebruiken een notebook of tablet, maar uiteraard wordt regelmatig nog een desktop (bijvoorbeeld voor stevig grafisch gebruik, zoals AutoCAD) of een thin client ingezet. Voor al deze typen werkplekken is de mogelijkheid dat wij het beheer van de klant overnemen.

Beheerde werkplek

Een notebook of desktop kan bijvoorbeeld in het netwerk worden opgenomen als Cloud-Managed Werkplek. Een aantal overduidelijke voordelen hiervan zijn, net als bij onze concurrent, uiteraard het ontzorgen van de klant op het gebied van (Windows) Updates, virusscanner en installaties. Maar belangrijker nog is de directe toegang tot het datacenter, mogelijk gemaakt door DirectAccess. Hierdoor kan iedere gebruiker van een beheerde werkplek makkelijk en zonder nog een keer extra in te loggen bij de gezamenlijke bedrijfsdata. Andere voordelen zijn de offline en online beschikbaarheid van de persoonlijke documenten van de eindgebruiker en single sign-on mogelijkheid naar de Remote Desktop Services omgeving van het bedrijf.

Ook thin clients en tablets zijn goed door ons (op afstand) te beheren door slim gebruik te maken van bijvoorbeeld Mobile Device Management of andere centrale beheersmechanismen.

Onbeheerde werkplek

Onze omgeving is uiteraard ook prima te gebruiken zonder gebruik te maken van onze diensten voor het beheer van de werkplek. Zo gebruiken een aantal van onze klanten onze infrastructuur om hun bedrijfsapplicatie te benaderen vanaf hun eigen werkplek, beheerd door hun eigen systeembeheerders, maar is de omgeving ook gewoon vanuit een Internetcafé of met een tablet vanaf het terras te gebruiken.

Fair use in plaats van limieten

Een ander belangrijk punt waarop wij ons onderscheiden van de concurrentie is het feit dat onze klanten niet betalen per GB opslag. Dit geldt niet alleen voor de data opslag (documenten of databases), maar ook voor de opslag van e-mail. Het gebruik van data neemt in ons dagelijks leven alleen maar toe en dus ook in de manier waarop we met elkaar met e-mail, documenten en andere data omgaan. We hanteren daarom een fair-use policy waarover onze SLA het volgende zegt: “Bij extreem gebruik (veel meer dan “normaal”) kan de gebruiker aangesproken worden en kan GTS-Online extra kosten in rekening brengen.” Lijkt ons heel duidelijk en eerlijk, toch?

Uw Online Werkplek

Zoals u ziet kunnen wij onze Online Werkplek oplossing helemaal aanpassen naar uw wens. En weest gerust: u zit niet vast aan de gekozen manier van werken. We merken dat veel van de klanten die al jaren gebruik maken van onze Online Werkplek oplossing regelmatig wisselen van type werkplek en de manier waarop ze hun bedrijfsapplicaties benaderen in het datacenter. Van een thin client naar een Cloud-Managed Werkplek en van een volledige desktop via Citrix naar een RemoteApp via het Remote Desktop Protocol (RDP). U betaalt per maand en alleen voor wat u gebruikt, dus zo flexibel als u bent zijn ook wij.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X