Samenwerken in de cloud voor Modulo Béton

Organisatie in beeld: Modulo Béton

Modulo ontwerpt, bouwt en beheert milieustraten. Door de flexibele betondelen, worden gebruiksvriendelijke duurzame milieustraten gebouwd die na verloop van tijd weer kunnen worden aangepast, uitgebouwd, verplaatst en hergebruikt. Afhankelijk van de veranderende omgevings-, en wetgevingseisen. Modulo is een wereldwijd gepatenteerd concept om duurzame  modulaire milieustraten te bouwen. Inmiddels is Modulo actief in alle Europese landen, in de Verenigde Staten en Canada. In 2008 is Modulo tot de Nederlandse markt toegetreden. Modulo zet zich actief in voor een circulaire economie en richt zich op de markt van gemeenten, industrie en zorg. Modulo Béton is een van oorsprong Frans bedrijf. De Nederlandse vestiging in Soest is drie jaar actief in Nederland.

De uitdaging: Samenwerken in de cloud

Net zoals Modulo Béton alles uit handen neemt van de klant, zo zochten zij naar een ICT- dienstverlener die dat voor hen kon doen. Iedereen werkt met een eigen laptop. Zij mailden elkaar elke dag documenten. Overal zwierven versies en varianten. Men dacht na over alternatieven, zoals externe opslagruimte bij een telecomleverancier of een eigen server. Maar al dat gedoe met licenties en software; de mensen bij Modulo zijn in die zin digibeten. Ze wilden wel alles overal kunnen benaderen met een oplossing die makkelijk en betrouwbaar was. De hele omgeving van Modulo draait nu het datacentrum van GTS-Online en Modulo Béton betaalt een bedrag per gebruiker per maand voor de centrale opslag van data, automatische back-up en beheer van het systeem. Als er een medewerker bijkomt heeft die alleen een laptop en een telefoon nodig. GTS-Online regelt verder alles. Valt er iemand af, dan is dat ook zo geregeld en wordt er aan het eind van de maand een gebruiker minder afgerekend.

Het resultaat:

‘Het samenwerken gaat veel efficiënter. We zijn veranderd van verschillende eilandjes naar één eiland.’

Meer weten over cloudmanaged werkplekken, cloudhosting, cloud storage of onze andere diensten?Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X