Server virtualisatie bij Senefelder Misset

Organisatie in beeld: Senefelder Misset

Senefelder Misset is specialist op het gebied van crossmediale diensten voor de totale publishingketen van uiteenlopende organisaties. Zowel voor tijdschriftuitgevers als voor andere profit en non profit organisaties met uitgeefactiviteiten. Als platform provider leveren zij niet alleen geavanceerde printoplossingen, maar ook logistieke dienstverlening en innovatieve digitale oplossingen op het gebied van online-, mobile- en tablet publishing. Ook geven zij advies over en begeleiding in de gehele publishing keten. Naast de benodigde grafische disciplines bieden ze een aantal onderscheidende kenmerken zoals zeer hoge leverbetrouwbaarheid, zeer korte doorlooptijden en extra service. Om deze beloften waar te kunnen maken is ICT cruciaal voor ze. Het gaat om informatievoorziening, databeheer, telefonie en communicatie. In de drukkerij wordt ICT o.a. toegepast voor de gehele workflow, van aangeleverd opmaakbestand t/m drukwerk/afwerking en logistiek. Continuïteit is dus enorm belangrijk.

De uitdaging: Advies en hulp bij inrichting server, migratie en virtualisatie.

Senefelder Misset wilde flexibeler kunnen reageren op de ICT-behoeftes binnen de onderneming en een hogere continuïteit en stabiliteit bieden. Enige reservecapacitiet was al ingebouwd, maar deze was puur gebaseerd op een fysieke omgeving. GTS-Online adviseerde de omgeving om te bouwen naar een gevirtualiseerde omgeving. De storage capaciteit was echter niet voldoende om een gevirtualiseerde omgeving op te kunnen draaien. Na het bepalen van de capaciteitsbehoefte met behulp van DPack, is er voor gekozen om twee Dell Poweredge R620’s als fysieke host in te zetten. Daarnaast zijn vier bestaande Dell Poweredge R610’s ingezet als fysieke host. Met 2 Dell Switches en een Dell EqualLogic is de omgeving op het gewenste niveau gebracht.

Het resultaat:

‘Alles werkt goed. Met de inzet van de kennis heeft GTS Online voldaan aan onze wensen. Ze luisteren goed, wij informeren ze.’

Meer weten over maatwerkoplossingen, engineering en advies?Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X