Servervirtualisatie kan uw ICT kosten verlagen

ServervirtualisatieServervirtualisatie is een belangrijke technologie die kan bijdragen aan het reduceren van kosten binnen ICT infrastructuren. Heeft u meerdere servers die een aanzienlijk deel van uw budgetruimte innemen, dan biedt servervirtualisatie een belangrijk mogelijkheid tot reductie van uw ICT kosten.

Virtualisatie is niets anders dan het delen van resources. Er is sprake van een gemeenschappelijk platform, waarbinnen het lijkt of iedere server over een volledig eigen platform beschikt. De virtuele omgeving gedraagt zich net zoals een echte omgeving. Bij het virtualiseren van servers worden er meerdere virtuele servers op één fysieke server geïnstalleerd. Maximale flexibiliteit wordt verkregen door gebruik te maken van een shared storage oplossing. Hiermee kan dan eenvoudig de diskcapaciteit van een (virtuele) server worden uitgebreid.

Dat Hyper-V een belangrijk onderdeel is voor Windows Server blijkt uit de verbeteringen in Windows Server 2008 R2 en met name de innovatie die in Service Pack 1 voor Windows Server 2008 R2 werden toegevoegd. Windows Server 2012 gaat daar nog een stap verder in.

Windows Server 2012 met Hyper-V voorziet in een compleet virtualisatieplatform dat verhoogde schaalbaarheid en performance levert met een elastische en flexibele oplossing van het datacenter naar de cloud. Voor organisaties is het eenvoudig om met virtualisatie kostenbesparingen te realiseren en investeringen in hardware te optimaliseren.

GTS-Online heeft zich in diverse projecten bewezen als virtualisatie deskundige. Wij maken hierbij gebruik van verschillende producten die hiervoor op de markt zijn, zoals Microsoft Hyper-V en diverse virtualisatieproducten van VMWare en Citrix.

Logo Microsoft Hyper-V
Citrix logo zwart
Logo VMWare zonder kader

Veeam virt
Voor back-up en replicatie van virtuele omgevingen maken wij o.a. gebruik van de nummer één op dit terrein: VEEAM.

VEEAM gaat verder dan alleen back-up en replicatie, VEEAM kan ook uw omgeving monitoren en beheren. Veiligheid van uw gegevens staat voorop.

Neem contact opWilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X