Site-to-Site VPN via 3G routers voor VIOSS

VIOSS in Hedel is marktleider in tijdelijke systemen voor verkeer en mobiliteit. Signaleren, Informeren, Organiseren, Beveiligen: VIOSS regelt het. Met ruim 20 jaar ervaring lopen zij voorop in duurzame en technologische innovaties.

VIOSS maakt bij bepaalde werkzaamheden gebruik van 3G routers die door het hele land verspreid zijn. Om toegang te krijgen tot de routers worden site-to-site Virtual Private Networks (VPN’s) opgezet. Achter deze routers bevindt zich apparatuur, zoals verkeersregelinstallaties, lichtmasten en signaleringssystemen. Op die manier kan VIOSS zonder op locatie te zijn wijzigingen doorvoeren in deze verkeerssystemen: een stuk sneller dan almaar onderweg te moeten zijn en erg flexibel.

Probleem

De VPN verbindingen werden opgezet naar een speciaal hiervoor ingerichte centrale router. Medewerkers van VIOSS zetten dus een remote access VPN op naar de centrale router om daarmee toegang te krijgen tot de apparatuur achter de 3G routers. De performance van de centrale router liet helaas soms te wensen over.

Oplossing

VIOSS heeft daarom aan GTS-Online gevraagd te adviseren met een andere oplossing voor deze VPN verbindingen en deze te implementeren. In 2015 heeft VIOSS besloten om de ICT te outsourcen en maakt gebruik van onze Online Werkplek oplossing. De logische stap voor was daarom om de site-to-site VPN verbindingen via onze firewalls te laten lopen.

De medewerkers van VIOSS hebben hierdoor de mogelijkheid gekregen om vanuit Citrix ook rechtstreeks verbinding te maken met de netwerken en apparatuur achter de 3G routers. Daardoor kunnen zij nog gemakkelijker hun werkzaamheden uitvoeren op de decentrale verkeerssystemen. Vanaf hun Citrix werkplek is het niet nodig om een handmatig een remote access VPN op te zetten. Daarnaast kunnen ze de netwerken, zoals ze gewend waren,  ook gewoon vanaf hun eigen notebook of een ander mobiel apparaat bereiken via een remote access VPN.

Nadat één 3G router geconfigureerd, getest en goed bevonden is door VIOSS, zijn ook de overige 18 apparaten overgezet. VIOSS draait sinds het voorjaar van 2016 met deze nieuwe opzet.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X