Vervanging TMG 2010 door Sophos UTM.

De mainstream support van Microsoft Thread Management Gateway (TMG) 2010 is op 14 april dit jaar gestopt. Alleen met extended support is het nog mogelijk om updates of ondersteuning van Microsoft te krijgen. De Web Protection dienst van TMG zal nog tot en met 31 december dit jaar worden voorzien van updates.

Sophos caseBij Stichting Azora  hebben we TMG vervangen door Sophos UTM. Niet alleen door het aantrekkelijke licentie model, maar voornamelijk wegens de uitgebreide mogelijkheden en de intuïtieve beheeromgeving.

De oplossing

In de oude situatie was TMG niet redundant uitgevoerd, waardoor het een zogeheten ‘single point of failure’ was. Gezien de grootte van de organisaties en de gewenste beschikbaarheid is daarom gekozen voor een high availability (HA) cluster van twee fysieke Sophos SG 330 appliances. Door het nieuwe HA cluster is het ‘single point of failure’ weggenomen en kan een hogere beschikbaarheid behaald worden. Doordat de nieuwe Sophos apparaten in een Active/Passive HA cluster draaien hoeft het Total Protect abonnement slechts éénmaal te worden afgenomen, waardoor een hoge beschikbaarheid gehaald kan worden tegen relatief lage kosten.

De Sophos UTM appliances zijn volledig door ons ingericht op basis van de TMG configuratie en zijn samen met de interne organisatie in productie genomen. De e-mailbeveiliging is een aantal dagen later zonder downtime in gebruik genomen.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X