Tim en Ruben gestart met hun afstudeerstage HBO-ICT

Op 3 februari 2020 zijn zowel Tim Hetterscheid als Ruben Hofmans gestart met hun afstudeeronderzoek bij GTS-Online. Beiden volgen de studie HBO-ICT aan de HAN in Arnhem met als specialisatie Infrastructure & Security Management (ISM). Wat gaan ze precies onderzoeken? En waarom hebben ze gekozen voor GTS-Online?

Inzicht in beveiligingsstatus Cloud Platform

Ruben Hofmans

Ruben is een oude bekende van GTS-Online. In 2018 heeft hij al een half jaar stage gelopen bij ons en daarbij meegedraaid met support. Ook heeft hij destijds een pentest uitgevoerd waar een aantal concrete zaken uit zijn gekomen. We waren dus blij om hem weer welkom te heten in ons team, hoewel ditmaal met een heel andere focus. Ruben gaat tijdens zijn afstudeerstage namelijk onderzoek doen naar hoe GTS-Online het inzicht in de beveiligingsstatus van het Cloud Platform kan verbeteren: “GTS-Online heeft aangegeven om het risico van cybersecurity incidenten (zoals een hackaanval) op het Cloudplatform tot een minimum te willen beperken. De eerste stap naar dit doel is het vergroten van het inzicht in de beveiligingsstatus. Een verbeterd inzicht draagt bij aan de doeltreffendheid van beveiligingsmaatregelen en helpt de organisatie om het risico van cybersecurity incidenten op het Cloudplatform te minimaliseren.”

Hij krijgt daar alle ruimte voor die hij redelijkerwijs kan krijgen. Dat is ook een van de redenen die hij aangeeft om weer bij ons aan de slag te willen gaan: “In 2018 heb ik mijn tussentijdse HBO-stage bij GTS-Online uitgevoerd. Gedurende deze stage heb ik gezien hoe vierdejaars student Marek, momenteel medewerker bij GTS-Online, destijds de rust en ruimte kreeg om volledig aan zijn afstudeeropdracht te werken. Deze vrijheid, de technisch complexe Cloudomgeving en de informele werksfeer hebben ertoe geleid dat mijn voorkeur ook voor deze stage is uitgegaan naar GTS-Online.”

De ambities van Ruben liegen er ook niet om: “Met dit project hoop ik de onzekerheid van de organisatie weg te nemen en een nieuwe stap te zetten in de cyberveiligheid van GTS-Online. Daarnaast hoop ik dat dit project mij helpt om mij te ontwikkelen op het gebied van cybersecurity. Met deze kennis wil ik in de toekomst uiteenlopende organisaties kunnen ondersteunen om de cyberveiligheid te vergroten.”

Mogelijkheden voor implementatie IPv6 Cloud Platform

Tim Hetterscheid

Tim gaat een heel ander onderwerp onderzoeken tijdens zijn afstudeerstage, namelijk of en hoe IPv6 het beste geïmplementeerd kan worden voor alle core diensten van GTS-online. “Hierbij focus ik mij op de ‘’core’’-diensten. Deze diensten zijn voornamelijk VPN-diensten als Microsoft DirectAccess en bijvoorbeeld Netscaler.” Naast het onderzoek zit er ook nog een praktische kant aan de afstudeerstage van Tim. “Na dit onderzoek zet ik een Proof Of Concept op om te controleren of het onderzoek een bruikbare oplossing oplevert.”

Ook aan Tim de vraag wat dit onderzoek wat hem betreft oplevert: “Voor GTS-Online hoop ik een oplossing te vinden waarbij haar klanten gebruik kunnen maken van hun diensten over IPv6. Met een degelijke oplossing richt GTS-Online zich op de toekomst en kunnen klanten ongehinderd gebruik blijven maken van de diensten. Voor mijzelf is dit een mooie opdracht omdat ik mijzelf kan verdiepen in IPv6 waarvan ik bij aanvang van de opdracht nog weinig kennis over had. Met deze opdracht kan ik mijzelf goed verdiepen en een stuk kennis aanleren die in de toekomst zeker nog van pas gaat komen.”

Tim is ook duidelijk over waarom hij graag bij GTS-Online is gaan afstuderen. Niet alleen het makkelijke, persoonlijke contact binnen een klein bedrijf hebben wat hem betreft voordelen. Het ging hem ook om het kennisniveau binnen GTS-Online. “Ik merkte in het eerste gesprek dat, ondanks de grootte van de organisatie, het een professioneel bedrijf is met veel kennis in huis. Ook dit helpt mij om de opdracht succesvol af te ronden.” Hier gaan wij ook vanuit, Tim!

Nieuwsgierig?

Wil je net als Ruben of Tim een afstudeeronderzoek die goed bij jou past? En ook nog eens gebruikt zal worden door de organisatie waar je je stage loopt? We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Een mailtje naar jobs@gtsonline.nl of vraag het een van onze collega’s via 0318-550884.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X