Upgrade naar DPM 2012 R2 bij Dr. Nassau College

Dr. Nassau College is bezig met het vernieuwen van de serveromgeving waarbij nieuwe Windows Server 2012 R2 servers geïnstalleerd zijn. Ze wilden graag dat deze nieuwe servers ook in de back-up meegenomen werden. Als back-up oplossing maakten ze gebruik van System Center Data Protection Manager (DPM), onderdeel van System Center 2012. Om Windows Server 2012 R2 te kunnen back-uppen moest DPM geüpgraded worden van DPM 2012 naar DPM 2012 R2.

In overleg is besloten om het onderliggende besturingssysteem van de DPM server op dit moment niet te vernieuwen en alleen DPM te upgraden. Dit vereenvoudigde het project en had uiteraard geen negatieve gevolgen voor het eind resultaat en Dr. Nassau College.

Upgrade proces naar DPM 2012 R2

Upgraden van DPM 2012 naar 2012 R2 is niet mogelijk in één stap. Dit moet in twee stappen gedaan worden:

  1. Eerst moet DPM 2012 worden geupdated naar DPM 2012 SP1
  2. Daarna kan DPM 2012 SP1 naar DPM 2012 R2 geüpgraded kon worden.

Tijdens het project is het belang van het hebben van goede back-ups weer eens naar voren gekomen. Vooraf aan elke upgrade is er een back-up gemaakt van de DPM Database, zodat we altijd terug konden naar de situatie welke werkte, mocht het upgraden ergens fout gaan. De upgrade naar DPM 2012 SP1 ging zonder problemen en alle protection groups konden weer in de back-up meegenomen worden.

Fout bij upgrade naar DPM 2012 R2

Echter ging het upgraden van SP1 naar R2 niet helemaal zoals gepland. Tijdens het upgraden ging het al snel fout en was DPM niet meer operationeel. De volgende meldingen verschenen:

Error: DPM Setup failed to add a user to the local group. Review the error details, take the appropriate action, and then run DPM Setup again.
ID: 4323.
Details: A member could not be added to or removed from the local group because the member does not exist

Hierdoor moesten we eerst weer terug naar een werkende situatie voordat we het nogmaals konden proberen. Hier kwamen de eerder gemaakte back-ups erg goed van pas. Nadat alles weer werkend was, zijn we nogmaals begonnen aan de upgrade maar hierbij zijn vooraf wel aanpassingen gedaan, zodat het deze keer wel goed ging. Microsoft heeft een KB-Artikel gepubliceerd waarin het probleem en bijbehorende workaround beschreven worden. Lees hier meer over de workaround voor Microsoft DPM 2012 R2 Error: 4323

Na het toepassen van de workaround verliep het proces zonder problemen en konden alle agents geüpdatet worden. Alle Windows Server 2012 R2 servers konden nu ook een agent krijgen en worden genomen in de back-up.

Over Dr. Nassau College

Het Dr. Nassau College is een brede openbare school voor voortgezet onderwijs in de stad Assen en omliggende regio. Met vijf locaties in Assen, Beilen, Gieten en Norg biedt het Dr. Nassau College keuze uit vrijwel alle types onderwijs.Wilt u graag een afspraak maken? Dat kan!

Wij ontvangen u met plezier of komen graag bij u op locatie.

    Heeft u een vraag?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!      X